Skip to Content

Laatste nieuws

Jubileumdag TV Slagharen wordt groots gevierd!

Op zaterdag 29 juni a.s. vinden er op en rond de tennisbanen van tennisvereniging Slagharen diverse jubileum activiteitenplaats. Op deze dag wil de vereniging stil staan bij het 50 jarig jubileum van de Slagharense vereniging.

De activiteiten deze dag zijn gevarieerd, aan het begin van de middag vind er een HIT training plaats. Ook zal er deze dag een receptie plaatsvinden waarbij er ook gekeken kan worden naar een demonstratiewedstrijd van o.a. Tennisleraar Sven Boers van Drive Tennis. In de avond is er een grootse feestavond voor alle leden en aanhang.

HIT Training
Via deze weg willen wij graag iedereen uitnodigen, jong en oud om deel te nemen aan de HIT training op de tennisbanen van TV Slagharen. HIT staat voor Hoge Intensiteit Training en is dus speciaal voor alle sporters die wel van een uitdaging houden. Van 12.30 uur tot 13.30 uur zetten de trainers van Drive een uitdagend parcours uit die speciaal is ontwikkeld om alle specifieke kenmerken van tennis te trainen. Denk hierbij aan reactiesnelheid, start snelheid en het snel kunnen draaien en keren. Ook niet-tennissers en leden van ander verenigingen zijn van harte welkom om deze uitdaging aan te gaan! Aanmelden is niet nodig, we hebben voldoende capaciteit om iedereen flink in het zweet te werken. We hopen jullie allemaal te zien tijdens het jubileum op zaterdag 29 juni om samen met ons deze uitdaging aan te gaan!

Receptie
Van 15.00 uur tot 16.30 uur vind er een receptie plaats waarbij met genodigden van o.a. omliggende verenigingen en sponsoren wordt stilgestaan bij het 50 jarig jubileum. Tijdens deze receptie zal na een kort woordje o.a. trainer Sven Boers een demonstratie wedstrijd laten zien. Opgave voor de receptie kan door te mailen naar info@tvslagharen.nl.

Feestavond
In de avond vind er vanaf 19.00 tot 01.00 uur een grootse feestavond plaats. Een avond met Tapasbuffet en heerlijke drankjes. De avond is voor alle leden van de vereniging, jong en oud. Ook aanhang is hierbij van harte uitgenodigd. Er is een dj aanwezig om de avond van muziek te voorzien. Voor meer informatie en aanmelden kan er gemaild worden met info@tvslagharen.nl.

Meer activiteiten
Naast bovenstaande activiteiten vinden de komende maanden meerdere activiteiten plaats. Op woensdag 10 juli is er een Pannenkoeken Toss voor de jeugd en een Bitterballen Toss voor de senioren. Op 6 september start het vernieuwde Prins Sport TV Slagharen Open 2019. Finales vinden plaats op zaterdag 14 september a.s.. Deelnemers kunnen zich reeds opgeven.

Lees meer →

Nieuwe clubkleding & samenwerking Prins Sport

Tijdens de jubileumvergadering is Prins Sport gepresenteerd als nieuwe sponsor voor het Slagharen Open toernooi. Het Open Toernooi welke jaarlijks in september plaatsvind. Sponsoring met Prins Sport kan meer gezien worden als brede samenwerking. Samen met Prins Sport is de Slagharense vereniging namelijk gestart met de opzet van een clubkleding lijn welke enthousiast werd ontvangen tijdens de vergadering. Hieronder ziet u een overzicht van de beschikbare kleding en de bijbehorende prijzen. Tot en met 3 april is er een mooie introductie aanbieding, namelijk 20% korting op de gehele lijn!

Ook zal er op woensdag 3 april een speciale Prins Test & Toss-Avond worden gehouden, tijdens deze avond zal Prins Sport aanwezig zijn in het clubhuis van de vereniging en adviezen geven ten aanzien van rackets, bespanningen, grip en nog veel meer. Aanwezige leden kunnen rackets gaan testen. Alle aanwezigen zullen ook nog een verassing krijgen deze avond.

Lees meer →

De Hult Glasbewassing Clubkampioenschappen

Naast een intensieve samenwerking met Prins Sport zal TV Slagharen e.o. meerdere samenwerkingsverbanden aangaan. Daarbij is Erik Hultink; eigenaar van De Hult Glasbewassing uit Hardenberg bereid gevonden om zijn naam te koppelen aan de Slagharense Clubkampioenschappen welke in maart plaats zullen vinden. De vereniging is verheugd dat steeds meer bedrijven het Slagharense tennis een warm hart toe dragen. Het tekenen van het sponsorcontract zal op een later tijdstip gebeuren.

Lees meer →

Presentatie Club van 50

Nieuw binnen de vereniging is de presentatie van de Club van 50, men memoreert binnen de Club van 50 naar het 50-jarig bestaan van de vereniging. Bestuurslid Ashley-Aimee Belt ligt toe: “We hopen door de opzet van de Club van 50 gezamenlijk met clubleden; dit kunnen bedrijven of particulieren zijn, gezamenlijk nieuwe investeringen te kunnen realiseren welke gedragen worden vanuit de clubleden”. Tijdens de jubileumavond stroomden gelijk al eerste aanmeldingen voor de Club van 50 binnen.

Binnenkort meer informatie op de site over het lid worden van de Club van 50.

Lees meer →

Tennisvereniging Slagharen trapt jubileumjaar af

Tijdens een bijzondere ledenvergadering op maandag avond 25 februari jongstleden werd er bij de Tennisvereniging Slagharen en omstreken een aftrap gegeven ten aanzien van de viering van het jubileumjaar 2019. Exact 50 jaar na oprichting van de Slagharense tennisvereniging werd er door een 28-tal tennisleden op een feestelijke wijze stilgestaan bij dit jubileum.

Tijdens een formeel gedeelte werd er door het bestuur eerst stilgestaan bij waar de vereniging staat en waar de vereniging in het nieuwe jaar aan wil werken. Verschillende speerpunten kwamen daarbij aan bod. Na een pauze met champagne werd stilgestaan bij het verleden, samen met oprichter van de vereniging André Beukers werd door jubileumcommissie leden Mariëlle de Vent en Lydia Wellen teruggegaan in de tijd waarbij André de totstandkoming van de vereniging heeft toegelicht. Met mooie anekdotes kwam de geschiedenis terug zoals onder andere de samenwerking die er in de beginjaren was met TOGO Hardenberg en tennisvereniging Zuidwolde, het bijzondere ledenverloop in de beginjaren met wachtlijsten en ook de oud-clubkampioenen kwamen daarbij aan bod. “De wisselbeker van 50 jaar geleden werd daarbij onverwachts uit het stof gehaald. Deze beker heeft een plaats binnen het huidige clubgebouw.”

Verschillende activiteiten
Tijdens verschillende activiteiten zal de Slagharense vereniging aandacht geven aan het jubileumjaar. Zo zullen de jeugd-tossavonden nieuw elan krijgen met onder andere nieuwe begeleider Bart van Dijk. “Wekelijks zullen jeugdleden de weg naar de vereniging kunnen vinden, zo laagdrempelig mogelijk”. Daarnaast zullen zowel de jeugd- als senioren tossavonden op verschillende momenten in het jaar gethematiseerd worden zoal een Carnaval Toss, Pannenkoeken Toss en een Bitterballen Toss. Deze activiteiten vinden plaats naast de reguliere activiteiten zoals de competitie, clubkampioenschappen en het open toernooi. Een grote jubileumdag zal plaatsvinden op zaterdag 29 juni, op deze dag zal er voor de leden van de vereniging een HIT training plaatsvinden, tennistrainer Sven Boers licht tijdens de vergadering toe “het gaat daarbij allemaal om conditie en uithoudingsvermogen, een tennisracket komt er daarbij niet aan te pas”. Op deze dag zal er tevens voor leden en genodigden een receptie plaatsvinden, daarnaast in de avond voor de leden en aanhang een feestavond. In het nieuwe jaar wil de vereniging samen met tennistrainer Sven Boers ook samenwerken met scholen in de omgeving door opnieuw schooltennis aan te bieden.

Maak kennis met tennis
De vereniging vindt dat de (tennis)sport laagdrempelig dient te zijn, voor zowel jeugd als senioren. Maar ook dat de eigen leden gewaardeerd en behouden dienen te worden. Om nieuwe leden enthousiast te maken voor de tennissport in Slagharen gaat de Slagharense vereniging in dit speciale jaar een gratis jaarlidmaatschap aanbieden voor alle jeugd tot en met 19 jaar in Slagharen en omgeving. In het kader van 50 jaar Tennisvereniging Slagharen krijgen nieuwe seniorenleden 50% korting op het lidmaatschap. Worden ze lid gemaakt door bestaande leden, dan krijgen deze bestaande leden ook nog eens maximaal 50% korting. Veel bijzondere kortingen. Op zaterdag 30 maart zal de vereniging een open tennismiddag houden voor potentiële leden om kennis te maken met tennis van 12.00 tot 16.00 uur.

In hieropvolgende nieuwsberichten op deze site zullen we meer aandacht besteden aan andere besproken zaken.

Lees meer →

T.V. Slagharen e.o. viert 50 jarig jubileum

Het is dinsdag 25 februari 1969, het weer is “onprettig” zoals de kranten beschrijven. Nederland heeft het over een treinbrand welke de avond ervoor plaatsvond bij Heerenveen. In Slagharen werd er op dat moment wat anders gevierd. De oprichting van de Tennisvereniging Slagharen en omstreken vond plaats.

Jubileum Ledenvergadering
Exact 50 jaar na oprichting; maandag 25 februari 2019, gaat de Tennisvereniging Slagharen stil staan bij de oprichting en het te vieren jubileum. Op deze avond zal er een speciale ledenvergadering plaatsvinden. Het officiële gedeelte zal voornamelijk gaan ten aanzien van hoe het met de vereniging gaat en waar men aan wil werken in het nieuwe jaar, na een korte pauze zal er stil worden gestaan bij het jubileum. Waarbij het bestuur samen met de jubileumcommissie gaat toelichten op welke momenten in het jaar aandacht wordt geschonken aan het jubileum met daarbij een speciale feestdag eind juni.

Als speciale gast is deze avond André Beukers aanwezig, André was naast Ben en Annemieke Staarman en Bob Bodaan, één van de oud-leden die betrokken was bij de oprichting van de Tennisvereniging Slagharen en omstreken. André zal één en ander vertellen over de oprichting, aanwezige leden zijn daarbij vrij om vragen te stellen. Aansluitend zal er een hapje en drankje genuttigd worden.

Clubkledinglijn
In samenwerking met Robert Prins van Prins Sport is er een clubkledinglijn ontworpen. Deze zal tijdens de vergadering gepresenteerd worden. Leden kunnen de kleding met korting aanschaffen.

Speciale aanbieding
Tijdens de ledenvergadering zullen ook spectaculaire aanbiedingen worden gepresenteerd voor zowel jeugd al senioren. Daarnaast zal er in 2019 extra aandacht komen voor de jeugd en beginnende nieuwe leden.

Lees meer →

Clubkampioenschappen 2019

De maand februari is al bijna op de helft. De Clubkampioenschappen staan voor de deur. Een ideale manier om je voor te bereiden op de competitie. De Clubkampioenschappen vinden plaats van 22 maart t/m zondag 31 maart Je kunt je nog een dikke maand opgeven voor de Clubkampioenschappen van de Tennisvereniging Slagharen e.o.. Opgave en meer informatie: klik hier.

Geef je snel op! Dit kan tot 8 maart aanstaande…

Lees meer →

Jubileum-ledenvergadering

Op maandag 25 februari aanstaande bestaat de tennisvereniging exact 50 jaar. Op 25 februari 1969 werd de vereniging opgericht door o.a. oud lid André Beukers. Voor de ledenvergadering is André uitgenodigd om tijdens het 2e gedeelte na de pauze samen met de jubileumcommissie terug te blikken op 50 jaar geleden. Ook zal er voorafgaand stil gestaan worden bij de viering van het jubileum.

De agenda voor de ledenvergadering kun je hier downloaden.

Lees meer →

Schooltennis 2018

In samenwerking met de gemeente Hardenberg en Ommen verzorgt Drive Sport in combinatie met de tennisclubs Dedemsvaart, Ommen, Slagharen en Balkbrug het jaarlijkse schooltennis. Alle bassischolen in deze plaatsen en nabij gelegen dorpen zijn aangeschreven voor het volgen van twee tennislessen tijdens de gymles op school. Tijdens deze sportlessen voor de groepen 2, 3 en 4 maken de kinderen op een leuke manier kennis met de tennissport. Een vijftal tennistrainers zijn met veel enthousiasme bezig om de ruim 20 scholen met een totaal aantal kinderen van tussen de 1500 en 1800 totaal een leuke ochtend en middag te bezorgen. Hier blijkt dat er een heleboel verborgen talenten rondlopen in deze plaatsen.

De KNLTB heeft jaren geleden besloten om zich volledig te richten op deze doelgroepen in de vorm van Tenniskids. Al het materiaal inclusief de tennisballen, rackets en lesstof zijn volledig aangepast op de leeftijd van de kinderen. Zo wordt er optimaal rekening gehouden met de ontwikkeling van het kind. In 4 fases doorlopen de toekomstige tennissers deze lespakketten beginnend in Tenniskids blauw, rood, oranje en groen.

Op alle tennisverenigingen die gevestigd zijn in deze plaatsen wordt een extra activiteit georganiseerd op de tennisbaan voor de basisschooljeugd. Voor iedereen die geïnteresseerd is in het volgen van deze gratis kennismakingslessen op de tennisbaan verwijzen we u graag naar de volgende tijden:

Dedemsvaartse Tennisclub : Woensdag 4 en 11 April vanaf 15:00 uur
Tennisclub Ommen : Vrijdag 6 en 13 April vanaf 15:00 uur
Tennisvereniging Slagharen : Woensdag 18 en 25 April vanaf 15:00 uur
Tennisclub de Reest Balkbrug: Vrijdag 20 en 27 April vanaf 15:00 uur

Opgeven kan via hardenbergkids.nl of ommenkids.nl of mailen/appen naar onderstaande gegevens

sven@drivesport.nl
0653585327

Lees meer →

Kindermiddag: Maak kennis met tennis!

Op woensdag 21 maart a.s. zijn alle kinderen van groep 3 t/m 8 welkom op de tennisbanen bij Tennis Vereniging Slagharen e.o.! Je maakt samen met de tennisleraar en andere kinderen op een leuke manier kennis met tennis.

Wij zorgen voor de pannenkoeken en poffertjes! Ook zorgen wij voor rackets en ballen. Het is wel handig dat je makkelijke (sport)kleding aan hebt en sportschoenen wanneer je deze hebt.

Geef je op voor 20 maart via info@tvslagharen.nl. Meer informatie? Bel of app Ellen Hudepohl via 06-10530527.

Programma
12.15 – 12.45 uur: Inloop & middageten
12.45 – 14.00 uur: Tennis met tennisleraar Sven; op een speelse, laagdrempelige manier maken de kinderen kennis met tennis in Slagharen
14.00 uur: Einde

Lees meer →