CLUBAPP EN HITTE

07 augustus 2020


CLUBAPP DOET HET WEER


De Clubapp was maandag er korte tijd uit omdat we als vereniging eerst gebruik maakten van de proefversie, inmiddels maken we gebruik van de betaalde versie en doet het programm het weer sinds dinsdag. Wel dien je hoogstwaarschijnlijk opnieuw in te loggen. Ben je je wachtwoord kwijt? Vraag deze opnieuw aan! Blijf de banen reserveren wanneer je gebruik maakt van de tennisbanen.

REGELS RONDOM HITTE

In de zomermaanden kan het zo warm worden dat dit risico's meebrengt voor de gezondheid van de tennisspeler. Hitte wordt niet alleen bepaald door de temperatuur die de thermometer aangeeft, maar ook door de luchtvochtigheid. Op warme dagen met een hoge luchtvochtigheid kan het benauwd aanvoelen. Het lijkt dan alsof het veel warmer is dan de thermometer aangeeft. Bij hitte gelden speciale regels, zoals de KNLTB-hitteregel. Deze regels rondom hitte bevatten een aantal voorwaarden en maatregelen en worden hieronder toegelicht.

Bij temperaturen boven de 30°C kan het lichaam zijn warmte bijna alleen nog maar kwijt door transpiratie. Zweet moet verdampen om op die manier warmte aan het lichaam te onttrekken. Bij een hoge luchtvochtigheid kan het zweet echter niet meer goed verdampen. De hitte-index geeft aan hoe warm het aanvoelt door de temperatuur en luchtvochtigheid te combineren. De actuele hitte-index kun je hier checken.

De KNLTB-hitteregel bevat een aantal voorwaarden en maatregelen die we hieronder voor je op een rij hebben gezet:
(Bijlage H van het Toernooireglement)

 • De hitteregel gaat in bij een hitte-index van 34°C;
 • De hitteregel is van toepassing op alle door de KNLTB goedgekeurde toernooien;
 • De toernooileider bepaalt of de grens van 34°C wordt overschreden en de hitteregel van kracht wordt;
 • Bij inwerkingtreding van de hitteregel worden twee volledige sets gespeeld, met een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met de 10 punten. Indien er conform het bepaalde in artikel 25 van het Toernooireglement reeds gebruik wordt gemaakt van korte sets, een beslissende wedstrijdtiebreak tot en met 7 punten en/of het Beslissend Punt Systeem, dan blijft dit van toepassing.

  Indien er conform het bepaalde in artikel 51 van het Toernooireglement gebruik wordt gemaakt van een poulesysteem (met afvalsysteem of finalepoule) dan dienen alle beslissende sets in de desbetreffende poule op dezelfde wijze te worden gespeeld.
 • Indien de hitte-index de 40°C overstijgt, worden alle partijen stilgelegd.

Daarnaast adviseert de KNLTB toernooiorganisaties om de volgende maatregelen te treffen:

 • de banen voorzien van schaduwplaatsen (bijvoorbeeld parasols, overdekking) zodat spelers tijdens de wissel in de schaduw kunnen zitten (N.B. dit kan 10 graden in temperatuur schelen);
 • het park voorzien van een automatische externe defibrillator (AED);
 • een plek faciliteren waar de spelers terecht kunnen voor verkoeling kunnen (bijvoorbeeld een watersproeier, ventilator of een gekoelde ruimte);
 • zorg voor voldoende water, gekoelde drankenen ijsblokjes;
 • een opblaasbad met koud water neerzetten. Mocht één van de deelnemers oververhit raken, dan kun je deze snel laten afkoelen door de speler in het bad te leggen en eventueel nog ijsblokjes toe te voegen.

Nieuwscategorieën BESTUUR CORONA


Reacties

Er zijn nog geen reacties op nieuwsberichten.
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen

Vragen?

logo

E-mail

[email protected]

Telefoon

+31 6 43951898

Clubhuis ‘Break’

Turflaan 1
7776 BJ Slagharen

KVK-nummer

40060623