TENNISKIDS & HOE LEREN KINDEREN TENNISSEN?

21 juni 2020


Moeten kinderen meteen al een balletje kunnen slaan wanneer ze op tennis komen? Zijn er leraren die de lessen verzorgen? Ik kan als ouder niet tennissen, kunnen mijn kinderen dan wel lid worden? Zomaar een paar vragen over tennis voor kinderen....

Iedereen kan tennissen! Jong en oud. Jarenlang was de slogan van 8 tot 80, tegenwoordig zie je dat de kinderen vanaf de kleuterklassen al kunnen leren tennissen. Er wordt daarbij gewerkt met het concept Tenniskids. Vier fasen waarbij je eerst start op jonge leeftijd met het kennismaken met de sport door middel van balvaardigheid. Hoe ouder je bent, hoe groter je speelveld gaat worden. Ook ga je dan langzaam richting de standaard tennisbal. 

Nieuwsgierig naar Tenniskids? Hier lees je wat je moet weten.

Tenniskids is hét KNLTB-tennisprogramma voor kinderen t/m 12 jaar. Met speciale ballen, rackets, banen en oefeningen leert zelfs de jongste jeugd de sport razendsnel te spelen. Kinderen worden direct in een team met leeftijdsgenootjes geplaatst. Zo maken ze snel nieuwe vriendjes en werken ze samen naar duidelijke doelen toe. Dat is niet alleen goed voor de fysieke, maar ook voor de sociale vaardigheden. Plezier en samenspel; daar draait het om bij Tenniskids. Binnen Tenniskids:

  • Spelen kinderen al heel snel wedstrijdjes;
  • Worden kinderen meteen opgenomen in een team;
  • Leren kinderen op een leuke manier de juiste techniek:
  • Ontwikkelen ze zich niet alleen met het racket maar in hun algehele coördinatie en sportbewustzijn.

Naast de uitdagende trainingen is er ook een gevarieerd wedstrijdaanbod waaraan kinderen het hele jaar door vaak als team kunnen deelnemen.

Bekijk ook de KNLTB-ouderfolder.

 Benodigdheden

 Voor Tenniskids heb je niet veel nodig.

Met een racket, sportschoenen en in sportieve kleding kun je zo de baan op. Geen racket? Geen nood, de meeste clubs hebben leenrackets op voorraad. Informeer er eens naar bij de trainer(ster). Ben je van plan nieuwe tennisschoenen aan te schaffen? Hou dan rekening met de ondergrond bij de tennisclub. Er zijn tennisschoenen te koop speciaal voor gravel, kunstgras of hardcourt.

Wedstrijdaanbod

Tenniskids betekent niet alleen uitdagende trainingen maar ook een gevarieerd wedstrijdaanbod: de World Tour. Informeer bij de tennisleraar naar mogelijkheden en informatie over jeugdwedstrijden.

 

Wil je tennislessen volgen en dat de leraar met jou contact legt? Vink dit aan op het inschrijfformulier. 

#tennisinslagharen #doeookmee #aanbiedingen

Nieuwscategorieën TENNISLESSEN


Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit nieuwsbericht
Om te kunnen reageren dien je ingelogd zijn. Inloggen